pirmdiena, 2011. gada 31. janvāris

Mandeļu eļļas labumi

Turpinu eksperimentēt ar dabīgās kosmētikas līdzekļu "buršanu" savās mājās. Lēnām papildinu vannas bumbu krājumus- pielieku maltus smilšērkšķus, kumelītes, auzu pārslas un, visbeidzot, arī mandeles.



 Labākam un maigākam efektam vienai porcijai pievienoju arī mandeļu eļļu- iedvesmoja un pārliecināja tas, ko jau iepriekš biju lasījusi.

Kas rakstīts manas eļļas anotācijā:
Nepiemīt kontrindikācijas un tā ir piemērota jebkura tipa ādas, tajā skaitā raupjas, arī ļoti jūtīgas, alerģiskas un problemātiskas ādas kopšanai. Ātri iesūcas ādā, to nomierinot un barojot. Āda tiek nostiepta un iedarbināti tās atjaunošanās mehānismi. Tas ir lielisks kosmētiskais līdzeklis ar unikālu farmakoloģisko sastāvu. Vieglas taukskābes, minerālvielas, aminoskābes un vitamīni regulē šūnu olbaltumvielu līdzsvaru, padarot ādu gludāku, caurspīdīgāku un elastīgāku.
Mandeļu eļļa ir viens no spēcīgākajiem matu augšans un stiprināšans stimulātoriem.Barojot matu saknes, tiek veicināta to augšana, padarot tos mirdzošus un elastīgus.
Lieto tušas notīrīšanai no skropstām.

Lūk! Nopirku šo brīnumu, liku pie vannas bumbām- patika...
Tad savā uzticamajā grāmatā "1001 dabas līdzeklis" atradu arī abrazīva krēma recepti. Paredzēts sausai nu maigai ādai.


Abrazīvs mandeļu un auzu pārslu krēms.

50 gr auzu pārslu
2 ēd. k. mandeles
1 piliens rožu ēteriskās eļļas
1 ēd. k. krējuma ar augstu tauku saturu.

Tīrās kafijas dzirnaviņās samaļ atsevišķi auzu pārslas un mandeles. Iegūtos pulverus samaisa un uzglabā slēgtā traukā. Ja vēlas, maisījumam pievieno pilienu rožu eļļas. Pirms lietošanas samaisa ēd. k. gatavā maisījuma ar ēd. k. krējuma. Sejas ādu mitrina ar siltu ūdeni un ar pirkstu galiem iemasē ādā pagatavoto maisījumu. Rūpīgi noskalo seju ar siltu ūdeni.

Pamatrecepti mazliet mainīju- samaltajam neliku klāt rožu eļļu, bet gan piepilināju mandeļu eļļu, bet arī tikai pirms lietošanas.Jaucu ar kārīgu lauku krējumu ( Slava kaimiņiem, kam kāda gota vēl kūtī...) Jauks, maigs tīrītājas. Tiešām varēja būt ar rožu smaržu, bet ādas reakcija patika- nekas nekur nevilka, nestiepa, neīdēja, krēms nebija jāsmērē, jo āda jutās labi tā pat.

Noteikti turpināšu eksperimentus...nākamais pēc saraksta vannas skrubis uz cukura bāzes.


4 komentāri:

  1. Anna, beidz kārdināt! (Saku tāpēc, ka man nav vannas, vien duša) :))))) Izskatās ļoti ļoti... labi! :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija, nekārdinu...atklāšu lielo noslēpumu- man arī nav vannas, tikai dziļā duša, bet meiteņu priekus tas man nemazina- varu pietiekami ērti iekortelēties arī tur un priecāties par bumbiņām...

    AtbildētDzēst
  3. Anna, Tu esi ģēnijs! Paldies, ka atgādināji!!! man arī ir dziļā duša :)))))))))

    AtbildētDzēst