sestdiena, 2010. gada 20. novembris

Filcētas "piparkūkas".


Brīvdienas nāk ar daudz brīva laika, Gaspažiņa īd, ka garlaicīgi, tamdēļ jāmeklē, kā bērnu nodarbināt. Sen nebiju devusi filcējamo adatu- vienmēr atradu iemeslus kamdēļ nē...Šo konkrēto veidu pati nekad nebiju mēģinājusi, zināju tikai teorētiski, tamdēl iedevu Gaspažiņai materiālus, lai darbojas, bet pati ar vienu aci sekoju līdzi...Man par prieku un pārsteigumu darbiņš veicās labi un raiti, pati arī iedegos nepacietībā pamēģināt( pie reizes arī nodokumentēju...)!
Nepieciešama vilna (kārsums), filcējamā adata, piparkūku formiņas un švamme vai sūklis, uz kura viss notiek. Formiņā saliekam vilnu un....sākam bakstīt...jā, jā, jā, tieši tā to var nosaukt- par bakstīšanu...Pavedienu savā starpā sasienas, saveļas kopā, tādā veidā veidojot k-ko līdzīgu audumam...

Kad vilna jau mazliet savēlusies un kļūst ciešāka, tad pievienoju vēl citas krāsas pavedienu akcentam. Turpinam durstīt ar adatu...


Kad jau liekas, ka pietiekami sadurstīt, uzmanīgi noņemam nost un apgriežam riņķī...tur būs arī kāda pūciņa no sūkļa- noņem nost un turpini "bakstīt" :D...Šeit var redzēt, ka sirsniņa izņemta no formiņas, lai apgrieztu rinķī, bet vēlāk sapratu, ka labi var griez arī ar visu formiņu :DDDD

 
Tā nu tas izskatās pabeigtā veidā. Mana sirsniņa blakus Gaspažiņas filcējumiem- veikli un savādāk kā citām reizēm...

Un tad tā mazliet izrotāt ar pērlēm, līdz rodas arī pielietojums- Ziemassvētku rotas eglītei!
Pamēģini un pastāsti kā Tev veicās!

6 komentāri:

  1. Skaistas, gribētu tādus eglītes rotājumus! :)

    AtbildētDzēst
  2. ārkārtīgi ņammīgas, apetelīgas un skaistas piparkūkas - pērlīšu akcentiņi uzliek treknu punktu uz "i" un izskatās vienreizēji!!!

    Par procesu, tā kā sākumā filcēšanu arī mēģināju uz švammītes, tad spēju novērtēt atšķirību, kad nopirku to kantaino birsti (http://pieineses.blogspot.com/2010/09/jaunieguvumi.html) - uz tās ir pavisam savādāk, vieglāk un nesāpīgāk (es švammīti turēju klēpī :), tāpēc bija sāpīgi, kad izdūrās tai cauri...)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par labajiem vārdiem! Man bija liels prieks gatavot...
    Inese, es to darīju uz galda, darbošanās vietā bija pārsegts flanelis četrās kārtās. Nekādu diskonfortu nejutu, bet, ja to darītu klēpī, pieļauju, ka nekad vairs nedarītu...:DDD
    Gaspažiņa vienā brīdī ietrāpīja pirkstā- tad gan vajadzēja "sāpes remdējošu" plāksteri...

    AtbildētDzēst