pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

Ēst gatavošanas iedvesma

     Tā! Esmu mazliet pikta uz logu firmu, kas nevar laikus izgatavot virtuvei logu...Padusmojos un ķeros pie milzu ēst gatvošanas-  par spīti tam, ka darbiem jānorisinās dzīvojamajā istabā! Mani gaļsaldumēdāji tiek pie veselas strīpas ēdmaņas- savāru jaunu porciju ar tomātu-rīsu salātiem, gatavoju vistas gaļas salātus, cepeškrāsnī ceptus kabačus, pie reizes izcepu arī saldo maizīti un izmēģinu jaunu gurķu gatavošanas recepti ziemai.  Un tagad pēc kārtas:

      Vistas gaļas salāti.
Novāru četrus vistas filejas gabaliņus ar visām sev tīkamām garšvielām, sāli nepievienoju.  Kad gaļa atdzisusi, to sagriežu iespējami smalkos gabaliņos, pievienoju maksimāli smalki sagrieztu sīpolu un sev tīkamu majonēzi- tik daudz, cik pašai patīk. Uz stundu ieliec ledusskapi, lai "sakožas" garšas...gatavs! Liec uz kārtīgas rupjmaizes un ēd nost!


      Saldā maizīte.
Tā top no kāda ievārījuma, kas ne ļoti labi ēdas tā pat. Manā gadījumā tas ir ērkšķogu-apelsīnu-rozīņu ievārījums, kas ir stiprs, bet ne ļoti salds.  150 grami sviestiņa tiek izkausēti, pieliktas 3 olas, 600 grami ievārījuma, tk sodas, kas izreaģēta ar naža galu citronskābes, miltus lieku tik daudz, lai varētu izklāt uz plāts, bet, lai mīkla nekur neizplūstu...


Lieku cepties 225 grādu t., līdz maizīte kļūst zeltaini brūna....atdzesē, sagriez....lai labi garšo!
Domāju, ka vari izmantot arī jebkuru citu sev tīkamu ievārījumu vai žāvētus augļus, bet tad
jālūko- varbūt vajadzētu pievienot cukuru...






Kabačus cepu cepeškrāsnī - kārtīga izmēra kabaci griežu uz pusēm, tad šķēlēs,  lieku cepšanas maisiņā iekšā,apslaku ar eļļu, pieberu kariju pēc sirds patikas ~ man patīk pusi garšvielu paciņas, arī kārtīgu saujeli sāls uzkaisu pāri....aiztaisu cepšanas maisu ciet, "sačubinu" visu kopā, lai sāls, eļļa un karijs tiek pie visām kabacīšu šķēlītēm....cepeškrāsnī iekšā uz kādām 40 minūtēm 200 grādu t. Kad smaržo visa māja, tad kabacīši ir gatavi...te klāt der arī maizīte ar vistas gaļas salātiem, bet man vislabāk garšo atdzisuši uz kārtīgas rupjmaizes!





Par to, kas notiek ar maniem gurķiem, stāstīšu rīt, jo šobrīd burkas vēl cepeškrāsnī tiek pastarizētas! :)

2 komentāri:

  1. Tu tiešām esi ''princese ar motoru"!.I.Zanderei ir tāds dzejolītis....

    AtbildētDzēst
  2. Neesmu lasījusi, būs jāpaskata, kas tur rakstīts, kāda mūsu līdzība ;)

    AtbildētDzēst