otrdiena, 2010. gada 17. augusts

Tomāti

Man virtuve ir izārdīta...joprojām! Pārbūves darbi norit pilnā sparā, bet tomāti gatavojas vēl ātrāk...Ņemu lielo katlu un taisu karstos salātus, ko varētu glabāt arī ziemai, bet, kas ziemu gan nekad nesagaida...

Un, tā :
  •    2kg tomātu,
  • 1/2 kg burkānu,
  • 1/2 kg sīpolu,
  • 100 grami cukura,
  • 2-2.5 ēdamkarotes sāls,
  • 200 grami eļļas,
  • 200 grami rīsu.
Rīsus kādā trauciņā aplej ar aukstu ūdeni, noliec uz 2 h mirkt. Pa to laiku griez tomātus, sīpolus, uz sakņu rīves rīvē burkānus...sagatavo burkas ( ja ziemai, tad vari arī izkarsēt/ pastarizēt ). Kad rīsi nomirkuši, noskalo tos, un visas sagatavotās ēdamlietas met katlā iekšā, samaisi, liec vārīties...pēc uzvārīšanās jāpavāras aptuveni 30- 35 minūtes. Karstu pilda burkās. Var ēst arī jau karstu, bet mūsmājās labāk garšo  atdzisis un "sakodies" vārījums...Mums ziemu vēl nekad nav sagaidījis, jo tiek apēsts iepriekš! Lai Tev un tavai ģimenītei labi garšo!

1 komentārs:

  1. šodien pagatavoju...ļoti feina uzkoda! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst