otrdiena, 2010. gada 21. decembris

Lūdzu padomu par kabašona appērļošanu!

   Šo pērļošanas tehniku tikai sāku apgūt, tamdēļ gribu lūgt padomu. Godīgi esmu izpētījusi desmitiem pamācību, mēģinājusi "piesist" roku...nu, nosacīti šajā tehnikā.
                                                 Mans pirmais mēģinājums bija šāds:
  Rezultāts, priekš pirmās reizes, likās tīri apmierinošs, bet gribējās mēģināt vēl ko citu...gribējās tikai ar sēkliņpērlēm. Sadūšojos un ķēros pie darba...bet! Ir lielais BET...Kas nav kārtībā? Kamdēļ nav tā pareizā "sēdēšana" pērlītēm? Tas ir tehnikas jautājums vai tomēr pērlīšu izvēles jautājums? Smalkās čehu pērles neiepirku, man pagaidām tikai "ķīnieši". Varbūt ir vērt to pašu "piekopt" ar čehu pērlēm?
                                                               Lūdzu, padalieties pieredzē!


4 komentāri:

  1. grūti ko komentēt, jo no bildes nav īsti saprotams, kādā tehnikā tu to dari (ja pirmajā bildē vēl kaut ko var saprast, tad otrajā ne)

    Viens no variantiem - vēlreiz izvērt cauri visai rindai diegu vai ļesku (ko nu tu izmanto) un savilkt - tad izveidosies glītāka forma.
    Tas derēs rindām sākot no zilajām pērlēm un uz augšu, kas ir apakšā, jejbogu nesaprotu :)

    AtbildētDzēst
  2. neesmu jau es nekaads baigais appeerlosanas speciaalists, bet ja nu gribas lai san'aktu perfekti darbi'ni(sory, pazudu'sas garumzimes)ir jaaskataas lai tomeer peerliites buutu tomeer vienaadas, nu tur vispaar ir daudz dazadi knifini, veel tev vareetu buut pievainas tas ka pa daudz ir tai rindinna , nu pa ciesu kopa un tapec nesanaak smuki rindinaa, nu saspiedusas kopaa, ieteiktu meeginaat kameer sanaak vairaakus variantus!!
    v'elu daudz pacietiibas un neatlaidiibas darbi paliks vien skaistaaaki un skaistaaki

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, meitenes! Tā jau saka: darbs dara darītāju!
    Inese- jau savilku ar makšķerauklu, bet nesanāk man tas līdzenums; varbūt tiešām pie vainas, ka daudz cieši kopā...Tā apakša, no zilajām pērlēm uz leju- īsti nezināju kā "pieviņķelēt" oderītes filcīti, tamdēļ apšuvu apkārt ar 3 pēļu virtenīti- tur arī rodās raksts "jej bogu nesaprotu" :D:D:D

    AtbildētDzēst
  4. :D foršs pērlīšu pīšanas tehnikas nosaukums - "jej bogu nesaprotu" :D

    Ja arī savelkot met kruzuļus, tad noteikti ir kāda lieka pērlīte. To var labot diezgan brutālā veidā - no lielākā biezokņa ar standziņām vai citu štrumentu jāsaspiež pērlīte (jāiznīcina tā), lai arī pērlīte pagalam, tomēr pārējām brīvāk elpojas. Bet to, lūdzu skaties, kādā veidā tev viņas ir stiprinātas, vai tas neizārdīs vai kā nesabojās darbiņu...

    AtbildētDzēst