pirmdiena, 2010. gada 6. septembris

Baltā glazūra

   Vakardienas aktualitāte manās mājās- balta, salda glazūra, kas tik labi garšo uz svaigi ceptajām rozīņpīnēm...
   Paldies Aijai par viņas variantu, noteikti pamēģināšu nākamajā cepšanas reizē. BET- meklēju īsto recepti...Darbā uzrunāju kādu kolēģi, kas ir liela cepēja-konditore, kas reizēm lieku naudiņu piepelna ar kūku cepšanu. Viņa ikdienā lieto šādu recepti- nedaudz ņem  uzvārītu, mazliet padzesēta ūdeni, apmēram tējkaroti laba sviesta un maisa klāt pūdercukuru tik daudz, lai masa būtu vijīga, labi smērētos uz maizītes. Ļauj glazūrai pastāvēt uz maizītes...reizēm sanākot kraukšķīga, reizēm turpina palikt vijīga, mazliet ķēpīga līdz beigu kumosam.
   Šķiet, ka  nākamā "kūkošanas" reize mūsu mājā nav tālu...:)

2 komentāri:

  1. superīgi, nekad neesmu taisījusi glazūras tā iemesla dēļ, ka nemāku - bet šis izskatās arī man pa spēkam :)
    Paldies!!!

    AtbildētDzēst
  2. Inese, noteikti pamēģini un pastāsti kā izdevās. Glazūras rulllē! ;)

    AtbildētDzēst