piektdiena, 2011. gada 4. februāris

Sātīgas vakariņas.

   Mūžīgais jautājums-Ko taisīt vakariņās?
   Un tad vēl jāpiedomā, lai nav dārgi, lai puslīdz dabīgi produkti, lai neaizņem milzīgi daudz laika,bet pats galvenais- lai visiem garšo! Reizēm šķiet, ka neiespējamā misija...
   Viens no maniem risinājumiem ir recepte no vecmāmiņas krājumiem...Samaļ vārītus kartupeļus (der arī pārpalikums no iepriekšējās dienas), pieliek oliņu, sāli, ķimenes, var piebērt arī sezama sēkliņas, var likt arī naža galu sodas, bet es neaizraujos...visu sastrādā kopā viendabīgā masā. Ber klāt miltus un mīca tik ilgi, līdz veidojas masa, kas nelīp pie rokām un, kuru var sastrādāt rullītī. Griežu apmēram 1 cm biezās šķēlēs, lieku uz pannas un cepeškrāsnī iekšā- 220 grādi, apmēram 20 minūtes...bet, nu atkarīgs no cepeškrāsns...
    Kad gatavs, tad ēšana dažāda- var uzreiz ar krējumiņu, var sacept sīpolus ar cauraudzīti (Gaspaģina favorīts..), bet var likt trauā ar vāku, sacepto gaļiņu un sīpolus pārliet pāri, atstāt kādas min 15 "savilties"...Kārtīgs paēdiens, kas noder pēc kārtigas sniega tīrīšanas vai kalnu "iekarošanas"!


2 komentāri:

  1. Eh, ja man tagad kāds šito zacenīti noliktu priekšā pēc grūtas darba dienas - nu nemaz, NEMAZ neļaunotos!!! :)

    AtbildētDzēst