otrdiena, 2011. gada 22. februāris

Biezpiena klimpiņas.

Laikam tiešām nedēļa jāpavada zem ēdienu zīmes :DDD  Salasījos "Ievas Virtuvē" par kartupeļu gnocchiem, sagribējās pamēģināt, bet tad atcerējos par līdzīgu recepti, kas gan vairs nav gnocchi, bet lietuviešu variācija par biezpiena klimpiņām. Gaspaģins no savas bērnības atcerās nosaukumu Ezīši, bet es- Čiekuriņi.


  Labs biezpiens (man bija apmēram 1 kg), 2 olas, sāls, milti tik daudz, lai var labi strādāt mīklu ar rokām, lai nelīp klāt. Ņem nelielus pikucīšus un veido klimpiņas- apmēram pussprīža garumā. Lai jaukāk izskatās, ievelk līnijas klimpiņā ar dakšiņu vai taisa "ezīšus"- norulē kartupeļu rīvītei pa aizmuguri ( ja vien tādu relikviju var mājās atrast!!! )

  Liek vārošā sālsūdenī iekšā, gaida, kad uzpeld. Gatavas apmēram minūti pēc uzpeldēšanas. Pasniedz ar krējumu vai lakto. Gaspaģinam "kreptīgāk" liekas ar krējuma-sīpolu mērci...Lai jau viņam tiek! Labu apetīti!

5 komentāri:

  1. mēs šito paēdienu saucam par "biezpiena kļockām" :D, un šitā katru klimpiņu nemokam, bet izrullējam garu, garu desu un to šķēlītēs sagriežam... ēdam ar krējumu, kam pārbērts cukuriņš - tas mums tāds pasalds ēdiens :)

    AtbildētDzēst
  2. Varbūt šādā veidā savam mazajam puikam varēšu iemānīt biezpienu:D Parastā veidā vairs neēd... Tikai jāgatavo, kamēr neredz! :))) Paldies par recepti! :))

    AtbildētDzēst
  3. Sen nav ēsti šādi gardumi...nu viss, šodien vakariņās, Anna, tavas biezpiena klimpiņas...paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  4. jā, šī ir labā recepte, man uzreiz uzpeldēja dziļas bērnības atmiņas, kad mana vecmāmiņa nopirkto biezpienu samaisīja ar sāli un taisīja tādas kā oliņas, ko mazbērnam uzēst...

    AtbildētDzēst
  5. Man šī recepte arī atsauc atmiņā bērnību,kad mamma tos gatavoja.Man vienmēr likās interesants tas process,kad uz rīves viņus tā smuki saskrullēja.'Ņammīgi!

    AtbildētDzēst