svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Dabīgs šampūns.

  Nezinu, kā šī recepte nonāca pie manis, bet sen aizmirstā blociņā to atradu. Un pamēģināju tikai tagad- pirms dažām dienām. Labs! Ja gribi sev pilnīgi dabīgu matu attīrītāju, tad šis der noteikti...pat bez putojošajām sastāvdaļām.
  Vajadzēs 1 olas dzeltenumu, 1 tējkaroti medus un vienu kivi. Kivi pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, mīkstumu sastrādā viendabīgā masā, pieliek olas dzeltenumu un medu, sajauc visu kopā. Aiziet uz matu mazgāšanu! Zinu, ka vasarā kivi aizstāšu ar zemenēm. Maniem matiem patika ļoti. Vajadzētu padomāt tikai vēl par kādu matu "aizvērēju" uz etiķa bāzes. Tas mazliet pietrūka, bet par to citā reizē...

9 komentāri:

  1. Atceros, ka agrāk izmantoju vienk olas dzeltenumu matu mazgāšanai, kad vēlējos kko pilnīgi dabīgu matiem :) Vajadzēs izmēģināt tevis aprakstīto variantu!

    AtbildētDzēst
  2. es arī noteikti izmēģināšu... ar kivi vēl nav mēginats, vienkārši ar olas dzeltenumu -jā..

    AtbildētDzēst
  3. Izklausās vilinoši, būs jāpamēģina :). Matu skalošanai izmantoju ūdeni, kuram pievienota 1/2 citrona sula. Ļoti patīkams rezultāts. :)

    AtbildētDzēst
  4. Meitenes, noteikti pamēģiniet...pati biju patīkami pārsteigta par rezultātu.

    AtbildētDzēst
  5. Es te nesen atklāju, ka ar sodu var mazgāt. Neatceros, kuras meitenes blogā bija par to...Nu super! Un izskalo ābolu etiķī!

    AtbildētDzēst
  6. Klau, Zkss, kā ar to sodu mazgāt? Ar pulveri ieberzt matus vai ar tādu kā sodas putriņu? Bet skalo taču ne ar tīru etiķi, šķaida taču nelielā koncentrācijā ūdenī, vai ne?

    AtbildētDzēst
  7. Es sajaucu sodu ar nedaudz ūdeni, lai ir tāda putriņa. A ar etiķi-atšķaida kādu ēdamkaroti uz glāzi ūdens?! Īsti neatceros, jāsameklē būs tās meitenes blogs....

    AtbildētDzēst
  8. Ak tas taču Absolūts :D
    http://absolutscibas.blogspot.com/2010/06/eksperiments-bez-sampuna.html
    Re kur vēl šis tas: http://www.google.lv/search?hl=lv&source=hp&biw=922&bih=523&q=soda+matiem&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=
    Starp citu, noberžu ar sodu arī ģīmi. Baigi forši attīrīja(man gan ir taukaina āda, sausās īpašnieces domāju, ka labāk nevajag). Sanāk labs skrubītis. Izsausinaja pinnes un poras. Tad uzziedu savu "smalko" pretvecuma krēmu, un tiešām likās, ka esmu jaunāka:D

    Man tagad interese-ar ko lai diez ķermeni noberž:D Ka diez ko līdzīgu dušželejai lai pagatavo?

    AtbildētDzēst
  9. Zkss- paldies, apskatīju un atradu vēl ko interesantu priekš sevis. Par dušas želeju es arī padomāšu, zinu, kur gribu "iemest aci", bet pagaidām nav īsti kad...Ceru, ka atradīšu ko noderīgu!

    AtbildētDzēst