otrdiena, 2011. gada 4. janvāris

Ēnu teātris Gaspažiņas izpildījumā.

Manam pirmklasniekam skolēnu brīvdienas ir īsta sodība- mājās tik garlaicīgi, tik garlaicīgi...tad vēl mammas spriedelējumi par noteikumu ievērošanu- vispār dzīves nekādas!
Cik tad ilgi mērīsi sniega dziļumu visos pagalma stūros?  Cik var lāpstot sniegu un rakt alas?  Kādā brīdī nāk apnikums, tad jāķeras pie intelektuālajām izklaidēm. Mūsmājās tam atradās laiks tikai pēc astoņiem vakarā ( tiešām garlaicīga diena...?), bet tas arī izrādījās īstais laiks ēnu teātrim...
Izpētot grāmatu "100 aizraujoši eksperimenti", Gaspažiņa metās vienu no tiem realizēt.

Iepazīstieties: Krokodils Aszobis, Pērtiķēns Banāniņš un Čūska Indīte. Uz līdzenas vietas top stāsts par draudzīgajiem Pērtiķēnu un Krokodilu, kam astes gals nokosts ( nu, patiesībā, jau nogriezies...), kas klaiņo pa džungļiem un dzied..."Čto vižu, to paju"- tā tas jaucās...
 Aktieri gatavoti no akvareļpapīra, krāsoti ar flomīti,
vadīšanai izmanto kokteiļsalmiņus, kas piestiprināti ar līmlenti...
Gaspažiņa izlīdzējās ar tēta izolācijas lenti...



Visi nodomi par kvalitatīvām bildēm "izkūp"- ceru, ka nojaut, ka šeit norisinās
krokodila saruna ar pērtiķēnu. Pērtiķēnam gan tikai aste saskatāma...
Mazā Režisore pavisam piekususi, Čūska tiekas ar Pērtiķēnu...


Mani centieni pievienot vismaz nelielu fragmentu no izrādes video versijā ir beigušies nesekmīgi. Tiekamies uz lielajiem ekrāniem!

4 komentāri:

  1. Klau, mans piecgadnieks man arī visu laiku iet virsū, ka vajagot baltu drēbi un jātaisa ēnu teātris... mode tāda, vai? :)))))

    Malace Tavējā, un tik smuki sazīmēts!

    AtbildētDzēst
  2. Jā... Mēs šito izlaidām gan vārdadienā, gan Ziemssvētkos - tik daudz cita bija ko darīt! Varbūt šovakar saņemšos beidzot un vienkārši tāpat - ne kādiem svētkiem par godu uztaisīsim ēnu teātri!

    AtbildētDzēst
  3. Nezinu, kas ir vai nav teātru modē, bet man liekas, ka bērnu šeit vilina tieši neparastais- ēnu spēle...gaisma, kas plūst un mainās...
    Tur jau tas prieks rodas- no tā, ka pats, bez svētkiem, bez īpašas sagatavošanās. Laine, pamēģini- man pašai bija liels prieks par notiekošo.

    AtbildētDzēst