trešdiena, 2010. gada 6. oktobris

Pirkstu lelles

Urrrā! Atkal jau ar Kāmju mammas svētību esmu atpakaļ dzīvē- bilžas joprojām nesaprotamu iemeslu dēļ nevaru ielikt, bet dzīve un rokdarbošanās straujiem tempiem iet uz priekšu.
Jau kādu laiciņu atpakaļ esmu sākusi savu pēcatvaļinājuma darba cēlienu. Protams, viena no bērnudārza "audzītes" ikdienas sastāvdaļām ir dzimšanas dienas dāvanu darināšana...Tā kā savas dienas pavadu grupiņā ar jauku un klasisku nosaukumu "Rūķīši", tad jau vairākus gadus atpakaļ nolēmu, ka gatavošu saviem bērniem rūķubērniņus- mazus rūķēnus, ko var ērti ielikt plaukstā, samīļot, mazāks- arī droši pazelēt mutē...Citam jau piektais rūķītis šogad nāk ciemos, jo kopā augam jau piekto gadu...
Tradīcijas nevar mainīt, arī šogad- pēdējā bērnudārza gadā katrs tiks pie sava rūķēna...
Bet jāsaka, ka mazie vīriņi nāk ciemos nu jau arī "pārvēstā" izskatā- top arī rūķu meitenes. To visu darinot, sapratu, ka var pagatavot arī daudz dažādas pirkstu lelles, lai var parādīt jebkuru prātā ienākušo pasaku. Tā lēnām top mazlellīšu krājums. Šoreiz atrādu nelielu daļu no lellītēm; varbūt kādā citā reizē safotografēšu arī pārējās teātra groza iemītnieces.

 
Pavasara rūķu meitene

kopbilde ar visu smalko rūķu princesi, kas, protams, ir meiteņu favorīte...

Mazmeitiņa un mazdēliņš...


Mīļa omiņa, kas man pašai patīk vislabāk, sevišķi viņas elegantā
copīte, kas gan nav īsti labi redzama.

Lūk, mazs ieskats leļļuku pasaulē. Ja gribi redzēt kā tādu pagatavot, raksti man ...

8 komentāri:

  1. Cik ļoti skaisti! Un re, kā bildes tomēr ir!
    Es gribēju pajautāt, kur Tu ņem filcu, jo esmu redzējusi atsevišķos veikalos tikai sagrieztus A4 lieluma gabaliņus par diezgan neadekvātu cenu tik mazai lupatiņai. Un no kā ir mati?

    AtbildētDzēst
  2. Apbrīnoju tādu ķērienu uz sīksīkām lietiņām! Man tāāāā nepatīk ķimerēties ar maziem audumieņiem! Laikam jau tāpēc visas manas lelles ir pāri 30 cm garas :DDDDD Tik ajaukas tev tās pirkstiņlellītes! Bet kur viņām sejas? Actiņas, mutīte?

    AtbildētDzēst
  3. Anna, tiešām skaisti! :) :) Vai Tu viena pati viņas darini vai Tev b/d bērni arī palīdz?

    Diāna, Origo audumu bodē vienreiz redzēju filcu, ko pārdod mērot metros... bet cenu gan neatceros...

    AtbildētDzēst
  4. ak, laimīgie bērni!!!
    Kur gan ir tie bērnudārzi, kur šitādas audzinātājas mīt??? Pēc mana lielā bērna elles, man pat bail domāt, ka mana mazā princesīte arī būs jāatstāj visu dienu neieinteresētu, garlaikotu feldfēbeļu kompānijā - tik ļoti gribētos, lai b/dārzos būtu tikai tādas mīļas un radošas audzinātājas kā Tu!!!

    AtbildētDzēst
  5. Tā, meitenes, tagad atbildes uz daudzajiem jautājumiem.
    Cena tiešām filca lupatiņām ir neadekvāta- zinu, ka pat 0.49 ls par gabalu. Tik daudz, cik man vajag, tag to var atļauties, bet tagad esmu jaunu piedāvājumu meklējumos- cena varētu būt 0.27 ls par A4 formāta loksni. Kad zināšu konkrētu i-net veikala adresi, tad došu ziņu.
    Mati leļļukiem ir no vilnas kārsuma, ko lieto filcēšanai.
    Par lellīšu sejām jeb to neesamību- mums arī nav viena sejas izteiksme visu laiku, mēs neesam ar smaidu, asarām vai skumjām sejā...emocijas ir dažādas. Bērniem iztēle darbojas neiedomājami spilgti, viņiem nav vajadzības pēc uzzīmētas sejas. Var ar diegu vienkārši iešūt mazas acu strīpiņas, nekādā gadījumā ne krelles- mums taču acis nav izlīdušas uz pieres ārā...Pieaugušie jautā par sejām, bērni- reti kurš...Tieši šādas lelles vislabāk noder teātra spēlei. Ir vēl izteiktākas tā sauktās teātra lelles, bet par tām citā reizē.
    Par audzītēm- mums "dārziņā" visas tādas, katra k-ko čubina, domā kā ko jaunu iemācīties, ieinteresēt bērnus, strādājam pie iekļaujošās izglītības( standarta grupā bērni ar speciālām vajadzībām, individuālo izglītības plānu0, tamdēļ reizēm tiešām neatīkami lasīt piemēram šādus tekstus...http://www.bauskasdzive.lv/portals/izglitiba/raksts.html?xml_id=16305

    AtbildētDzēst
  6. O, nu Annas bērnudārzs vispār ir unikāla parādība Latvijas bērnudārzu sistēmā! Un Anna, savukārt, unikāla audzinātāja. ;)

    AtbildētDzēst
  7. Kāmju mamma, lūdzu bez pārspīlējumiem! Bērnudārzs ir savādāks, jo pieder straptautiskai organizācijai, bet audzinātājas nav savādākas- tepat vien visas augušas un mācījušās. Drīzāk jau runa varētu būt par komandas atlases principu- cik kvalitatīvi vadītājs izveidojis savu komandu, cik ļoti darbinieki grib augt un attīstīties...

    AtbildētDzēst