piektdiena, 2010. gada 27. augusts

Saldenskābie gurķi

      Darbs dzen darbu, bet, gatavojot kārtējo partiju ar gardajiem gurķēniem, atcerējos, ka apsolīju pastāstīt kā tad šamie izdevās...Izdevās- mēs neesam stipro marinādīšu cienītāji, tamdēļ šie sanāk īsti mūsu kārajam zobam. Arī darbu, pēc manām domām, neprasa tik daudz, cik klasiski marinētie gurķi, bet garšu nevar pat salīdzināt...

  • 4 kg gurķi (der jebkurš izmērs un frakcija, pat stipri pārauguši),
  • 200 gr etiķis,
  • 200 gr cukurs,
  • 200 gr eļļa,
  • 50 gr sāls,
  • 3 lielas ķiploka daiviņas.
Gurķus nomazgā, sagriež gareniski šķēlēs 4-6 gabalos, liek bļodā, pāri pārlej marinādīti un samaisa. Ik pa brīdim, kad atcerās, apmaisa. Pēc stundas var sākt grauzt gurķēnus tā pat, jo tie jau ir iemarinējušies mazliet, bet līdz burkās likšanai vēl jāpagaida. Kopā marinādītē jāstāv 6 stundas- no rīta ietaisa, vakarā liek burkās. Pastarizēju cepeškrāsnī 200 grādu t... 1/2 litra burciņas 15 min, 1 litra burkas 20-25 min. 

Saliec arī savu vasaru burkās!

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana